Uw bedrijf

Als u een eigen bedrijf heeft of u wilt "voor uzelf beginnen", dan bent u in de eerste plaats bezig met het bedrijf zélf: uw vakkennis en uw vakmanschap. Toch is het belangrijk om over de rechtsvorm van het bedrijf, de “juridische jas”, na te denken. U begint klein, maar u wilt groeien. Maar misschien is het handiger om een eigen bedrijf niet of niet langer als eenmanszaak te zien, maar te kiezen voor een andere rechtsvorm.

Welke vorm het beste bij u past, hangt af van uw situatie.

We onderscheiden de rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid en de rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid. Wat is het verschil?
Bij een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid bent u privé aansprakelijk voor ondernemingsschulden. Zakelijke schuldeisers kunnen beslag leggen op zowel uw ondernemingsvermogen als op uw privévermogen. Kiest u een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, dan is de rechtspersoon ( = de firma; het bedrijf; de onderneming) aansprakelijk voor de schulden die uit het ondernemen voortvloeien, en niet uzelf.

Noaber Notarissen weet precies de voor- en nadelen van de rechtsvormen en zoekt met u naar de meest geschikte vorm. Heeft u een ondernemingsvorm gevonden die het beste bij u past? Dan zorgen wij voor de oprichting en begeleiding.

Heeft u vragen?

Bel dan met ons. Wij helpen u graag met het beantwoorden van alle vragen.