Voor de overdracht van een woning, bedrijfsgebouw of grond is een notariële akte nodig. Op basis daarvan wordt het Kadaster bijgewerkt. Voor de akte moet de notaris van alles onderzoeken: de tussen de verkoper en de koper gemaakte afspraken, de juridische status van het perceel, wie precies de bevoegde partijen zijn en hoe de overdracht wordt betaald. Noaber notarissen zorgt er op basis daarvan voor dat de verkoper zijn geld op tijd krijgt en dat de koper krijgt wat hij mocht verwachten. Vaak zijn er bijzonderheden, soms ook onverwacht, die van de notaris alle nodige aandacht krijgen. Het kopen van een huis is een serieuze zaak, waar veel geld mee is gemoeid.

Koop en verkoop van jouw huis
Jouw plek onder de zon. Die moet dan wel helemaal van je zelf zijn. Noaber notarissen legt niet alleen de levering definitief voor je vast in de akte, maar ook belangrijke bijkomende aspecten, zoals overdrachtsbelasting en eventuele gemeentevoorwaarden en erfdienstbaarheden (zoals een recht van overpad) komen bij de akte helder in beeld. Koopt je, dan wilt je weten wat je krijgt.

Jouw huis is ook je spaarpot. Verkoop je, dan wil je geen gedoe achteraf met de koper. Alle bijzonderheden van het verkochte huis die boven tafel komen worden daarom in de akte vermeld. De aflossing van de oude hypotheek uit de koopsom wordt door Noaber notarissen voor jou geregeld. De opbrengst van de verkoop is dan verder voor jou.