Huwelijkse voorwaarden

Wilt u bezittingen of schulden apart houden? Dan kunt u bij de notaris huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden afsluiten. Bij huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden gelden de afspraken die u heeft vastgelegd bij de notaris.

Trouwen is voor altijd. Maar worden alle bezittingen en schulden dan ook van u samen? Met huwelijkse voorwaarden of geregistreerd partnerschap houdt u de zaken gescheiden: voor elkaar en voor eventuele schuldeisers. U kunt gescheiden houden wat gescheiden moet zijn en eventuele schuldeisers van één van u moeten de spullen van de ander met rust laten. Precies hetzelfde geldt voor het “geregistreerd partnerschap”.

In de loop van de tijd kan er veel veranderen: de wet, uw persoonlijke situatie, maar ook uw opvattingen over wat juist is. Houdt u uw huwelijkse voorwaarden daarom actueel.
Zijn uw huwelijkse voorwaarden van vóór 2012 of bent u na 2017 getrouwd of als partner geregistreerd? Dan is het handig om dit door de experts van Noaber Notarissen na te laten kijken!

Mogelijkheden
  • Van wie is het huis, de inboedel en het spaargeld?
  • Wij denken graag met u mee!
Offerte aanvragen
Heeft u vragen?

Bel dan met ons. Wij helpen u graag met het beantwoorden van alle vragen.